-
Čas přípravy5 min
-
Doba vaření20 min
-
Porce6
-
Celkový čas25 min
Nejlepší domácí BBQ (barbecue) omáčka
Nejlepší domácí BBQ (barbecue) omáčka je naprosto skvělá a dá se použít jako marináda do které maso naložíte nebo jako přílohový dip ke kterému se hodí steak a jiné maso. Pokud rádi grilujete tak s touto omáčkou zazáříte. Doporučuji do této omáčky přes noc naložit kuřecí křídla, která druhý den vyskládáte na plech a upečete. Výpek z masa s barbecue omáčkou vytvoří naprosto skvělý sos. Kromě BBQ marinády si na grilovací sezónu můžete připravit další marinády jako je řecká moschári nebo havajská huli huli. Recept na tyto omáčky najdete v článku 13 Nejlepších grilovacích marinád!
Suroviny k přípravě domácí BBQ omáčky (pro cca 500 g masa)
- 250 g rajčatové pyré lze nahradit kečupem
- 1-2 lžíce oleje
- 1 cibule ideálně červená
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- 4 lžíce jablečného octa lze nahradit citronovou šťávou
- půl lžičky skořice
- 1 lžička plnotučné hořčice
- javorový sirup, cukr nebo med
- 2 lžíce tmavé sójové omáčky
- sůl & pepř
- chilli podle chuti
Nejlepší domácí BBQ omáčka příprava:
- Nejprve si oloupejte a nasekejte cibuli najemno a česnek prolisujte. Na rozpáleném oleji česnek s cibulí zpěňte a poté přidejte rajčatové pyré, citronovou šťávu, sirup (cukr), hořčici, skořici, jablečný ocet, sůl, pepř a chilli.
- Vlijte do BBQ omáčky sójovou omáčku tak, aby ztmavla do požadované tmavě červenohnědé barvy.
- Směs na mírném ohni prohřívejte zhruba 15 minut dokud nezhoustne a poté odstavte.
- Nyní můžete omáčku ještě dochutit octem a cukrem podle chuti a pak ji rozmixujte tyčovým mixérem.
- Jakmile omáčka vychladne můžete ji použít k marinování nebo servírování k dalším masovým pokrmům.
Tato marináda se skvěle hodí na žebra, na křídla, do burgeru nebo třeba na váš oblíbený masový steak.
Vyzkoušejte také:
Warning: foreach() argument must be of type array|object, bool given in /data/e/c/ecce4703-5412-4bd5-9a88-95e41496f1de/bestrecepty.cz/web/wp-content/themes/ranna/inc/modules/rt-related-recipe.php on line 80
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews